W ostatnią sobotę stycznia zapraszamy gimnazjalistów i licealistów na smażenie prawdziwych bretońskich naleśników. A te są zupełnie inne niż te “zwykłe”, które znamy z naszej kuchni. Zajęcia poprowadzą panie Pascale Pimont i Nadege Smiljkovic, więc będzie też trochę języka francuskiego, ale nie bójcie się, że nic nie zrozumiecie, bo w zanadrzu mamy jeszcze język polski. 🙂
Każdy usmaży swoje bretońskie naleśniki według oryginalnego przepisu, pozna przy okazji słówka i zwroty potrzebne w kuchni oraz otrzyma dyplom “Mistrza – naleśnikarza”!
Warsztaty zaczynają się w sobotę 28 stycznia o godzinie 10.00.
Liczba miejsc jest ograniczona, więc prosimy o wcześniejsze potwierdzenie uczestnictwa.
Więc łapcie komórki lub ślijcie maile, bo czasu niedużo, a chętnych na pewno nie zabraknie!
Do zobaczenia w Notre école!
Kontakt:
tel. 22 505 45 15 lub 730 030 655
mail: sekretariat@notreecole.pl